keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Keskiaikainen valtaistuin

Harrin atk-tunneilla nollaysien täytyi suunnitella ja lavastaa tilannekuva jolla voisi mainostaa osastoa Maurin toiveesta. Kuvausaiheeksi tuli keskiaikaisen teema ja kuvauspaikkana toimi soramonttu jossain päin Vammalaa. Jakaessamme töitä reksivisiittaa varten, MillaRiikka ja minä saimme kontillemme valtaistuimen teon. 


Teimme Millan kanssa valtaistuimen rungon 2x2:sta kuution malliseksi. Pinnat ja selkänoja (jonka tekemisessä Janne auttoi) ovat 12mm vaneria. Koristeboordit ovat 4mm vaneria, joihin tein kaiverruskoneella kuviot. Pinnat ja boordit kiinnitettiin naulapyssyn avulla ja selkänoja kiinnitettiin runkoon 4,5x90mm ruuveilla. Käsinojat Milla teki 2x4:sta vannesahaten sekä nauhahiomakoneella työstäen. Riikka teki valtaistuimeen koristepallot ja auttoi patinoinnissa. Pintakäsittelykerroksia on kolme: pohjaväri -ruskea, jonka sävytin ja maalasin, kiiltävä lakkakerros sekä läpikuultava punaruskea. Ennen lakkausta spraymaalasimme Millan kanssa käsinojat ja koristeboordit kuparilla. Viimeisen maalikerroksen jälkeen teimme samalla kuparin sävyllä koristemaalaukset  selkänojaan. Patinointi tapahtui hienojakoista hiekkapaperia käyttäen, yhdensuuntaisilla pystyvedoilla.

Rungon pystyttämistä
12mm vanerilevyjen kiinnittämistä

Millan tekemät käsinojat

Kittausta

Valtaistuimen pintakäsittelyä

Lähikuva boordista ja kaiverrusjäljestä (mikähän on siis upeaa jälkeä..)

Teippausta kuparispraylla  koristelua varten

Riikan tekemät koristepallot paperointivaiheessa.

Lähikuva pistosahalla tehdystä kuviosta.

Lähikuva patinoinnista ja hiontajäljestä.

Lähes valmis valtaistuin.
Koristepallot puuttuu.

Lopuksi kuva sorumontulla olleista  kuvauksista.

1 kommentti:

  1. On muuten hieno valtaistuin ja näyttäisi valmistuneen melko pienellä tekemisellä. Suunnitellaan kaverin synttäreille kruunajaisia ja mikäli tämä ei ole erityisen copyrightin alla, voisin samalla rakenteella kokeilla valtaistuimen tekemistä. Onko ok? :)

    VastaaPoista