keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Gwatzeeeeee

Inglorious Basterds. Ei siis no huhhuh.
Jos joku ei ole vielä mennyt katsomaan tätä elokuvaa, niin menkää nyt ihmeessä.
Olisinpa itse mennyt jo aikaisemmin katsomaan sen.
Joo, ei ihan Pulp Fictionin/Reservoir Dogsin/Jackie Brownin tasoa mutta siis yksi vuoden parhaimmista leffoista ja takuulla tulee myöhemmin olemaan mun leffakokoelmissa.
Täytti omat odotukseni Tarantinomaisesta leffasta, omanlainen huumori, 2 ja puol tuntinen dialogi piti mukanansa (ei tullut yhtään tylsää kohtaa, tosin jotkut kohtaukset olivat hiiieman pitkiä), väkivaltaa ja etenkin musiikki, voi että <3 Mistä itse Tarantinon leffoissa pidän eniten on se musiikki. Etenkin myös pidin aikalailla leffan alkupuolella olevasta kohtauksessa missä kamera kulkee sutjakkaasti kahden basterdsin ja natsisotilaan "neuvottelun" välillä. Kameratyöskentely muutenkin miellytti omaa silmää paljon, mutta mitä muuta siitä voisi odottaa tällaiselta elokuvalta. Pitti oli viihdyttävä ja propsit muillekin ei niin tunnetuille nimille, silti niin mahtaville näyttelijöille ja etenkin Christoph Waltz jäi mieleen suorituksellaan. Huii.
En ole hirveän hyvä tällaisissa "arvosteluissa", mutta siis. . menkää katsomaan ja antakaa oma tuomio, on se sen arvoista. Tekis mieli vielä ylistää lisää, mutta jätän tän nyt tähän koska ajatus ei enää kulje niin selkeesti ja tästä tulis kuitenkin hirveetä toistoo (mitä se nyt jo on), sekä on hieman jo väsy.
4,5 tähtee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti