tiistai 29. syyskuuta 2009

Miksi?

Niin tosiaankin piti tehdä essee siitä minkä takia haluan lavasterakentajaksi/ minkä takia teen lavastusta öin ja päivin;

Ehkä ennenminkin pitäisin tätä lavasterakentajaksi kouluttatutumista sellaisena välietappina, jonka jälkeen tulisin jatkamaan jollain graafisella alalla, mutta ei sitä tiedä vaikka tästä tulisikin jotain paljon enemmän. Jos tässä valmistuisikin hyväksi lavasterakentajaksi ja pääsisi jonnekin töihin/ jatko-opiskelemaan niin voisi sitä tehdäkin ihan ammattinansakin.
Vielä on kyllä asioita jotka eivät ole vielä ihan auennut minulle tai asioita, joita on oppinut jo aikaisemmin, mutta ovat jossain siellä muistinperukoilla uudestaan kerrattavaksi.
Jos elokuvien ekstramateriaaleissa löyty jotain niiden tekemisestä, prosesseista ja lavasteista, tulee niitä katsottua ja tarkkailtua, kuitenkin ehkä pintapuolisesti. Ei niitä aikaisemmin ole syvemin tullut katsottua vasta kun siihen on tarvetta, ainakin nyt on.
Kyllä sitä tulee ihailtua ja mietittyä kuinka paljon työtä ja aikaa niiden lavasteiden tekemiseen menee.
Tällä hetkellä kyllä viihdyn lavasterakennuksen puolella. Työt on kiinnostavia ja niistä oppii uutta, sekä ryhmän ilmapiirikin on paikallaan.

keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Gwatzeeeeee

Inglorious Basterds. Ei siis no huhhuh.
Jos joku ei ole vielä mennyt katsomaan tätä elokuvaa, niin menkää nyt ihmeessä.
Olisinpa itse mennyt jo aikaisemmin katsomaan sen.
Joo, ei ihan Pulp Fictionin/Reservoir Dogsin/Jackie Brownin tasoa mutta siis yksi vuoden parhaimmista leffoista ja takuulla tulee myöhemmin olemaan mun leffakokoelmissa.
Täytti omat odotukseni Tarantinomaisesta leffasta, omanlainen huumori, 2 ja puol tuntinen dialogi piti mukanansa (ei tullut yhtään tylsää kohtaa, tosin jotkut kohtaukset olivat hiiieman pitkiä), väkivaltaa ja etenkin musiikki, voi että <3 Mistä itse Tarantinon leffoissa pidän eniten on se musiikki. Etenkin myös pidin aikalailla leffan alkupuolella olevasta kohtauksessa missä kamera kulkee sutjakkaasti kahden basterdsin ja natsisotilaan "neuvottelun" välillä. Kameratyöskentely muutenkin miellytti omaa silmää paljon, mutta mitä muuta siitä voisi odottaa tällaiselta elokuvalta. Pitti oli viihdyttävä ja propsit muillekin ei niin tunnetuille nimille, silti niin mahtaville näyttelijöille ja etenkin Christoph Waltz jäi mieleen suorituksellaan. Huii.
En ole hirveän hyvä tällaisissa "arvosteluissa", mutta siis. . menkää katsomaan ja antakaa oma tuomio, on se sen arvoista. Tekis mieli vielä ylistää lisää, mutta jätän tän nyt tähän koska ajatus ei enää kulje niin selkeesti ja tästä tulis kuitenkin hirveetä toistoo (mitä se nyt jo on), sekä on hieman jo väsy.
4,5 tähtee.

tiistai 22. syyskuuta 2009

Lava



no joo-oh, täyty aloittaa alusta kun viime kerralla meni vähän pasmat sekasin ja tallennus meni päin prinkkalaa . . en oikein nyt tiiä miten tosta jatkais .____.
oon aikas jäljessäää. .

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Thumbsup




Siinä se peukku nyt on 2:1
Kuvanlaatu on nyt mitä on kun on niin laatukamera.
Laatua laatua.

torstai 10. syyskuuta 2009

Sehän meni hyvin.

Tässäpä sitä on tullut tunnin muokkailtua tätä blogin ulkonäköä ja uskon että tulee vielä muuttumaan ehkä useampaankin kertaan. Että silleen.

Tänään olikin sitten erään poliisin (en nyt muista nimeä) luento auditoriossa heti aamusta.
Propsit siitä.
Puukässäs osa aloitti kuutioiden tekemistä ja minä (sekä Satu) sain aloittaa taulun kehyksien sahaamista. Muuthan olivat tehneet tuon jo valmiiksi aikalailla opiskelujen alussa, mutta minähän olen ollut lavastepuolella vasta toista viikkoa (periaatteessa ihan opiskellutkin vain sen ajan.) Sain tarvittavat palat sahattua ihan kohtuullisen hyvin omasta mielestä, kattoo nyt sitten ens viikolla että pitääkö sahata uudet.

Tähän on hyvä lopettaa kun ajatuskin hieman lagaa.
Sen plastoliinin voisin yrittää hankkia huooomenna.

P.S. Olisin ottanut kuvan minun työkalupakista, mutta kamerasta olikin näköjään akku loppu.
Darn. Joku toinen kerta. Vien sen kuitenkin tavaroineen päivineen huomenna koululle.

keskiviikko 9. syyskuuta 2009

here we go again


sketchup-harjoitus 09.09.09 kesken